Инж. Денислав Балевски е производственият директор на Seewines Spirit с дългогодишен опит в различни високотехнологинчи производства, и по специално в производството на биоетанол и етанол за хранително-вкусовата промишленост.
Квалификацията си като Магистър-инженер придобива в Химикотехнологичен и металургичен университет, а практическият опит натрупва през последните 18 години, преминавайки през различни управленски позиции в утвърдени български и международни компании.
В индустрията, свързана с производството на високоалкохолни напитки, го привлича изключително дълготрайните традиции, податливостта към иновации и възможности за развитие. Вдъхновен от предизвикателството да създава и произвежда нови висококачествени продукти, Денис е умело управлява екипа си и следи изкъсо за ефективността и постигането на постоянно високо качество при производствените процеси.
Два интересни факта силно определят личността на Денис:
– има натрупан опит като барман, което му помага много при дегустациите
страстта му към музиката в младежките години го среща с много музиканти,
– разширява музикалния му мироглед и дори го прави част от вокално-инструментална група.
Лозарството и винопроизводството винаги са били част от семейството ѝ, като предците ѝ са сред инвеститорите в Кооперация Сунгурларски мискет. Първите стъпки към виното и ракията са още от детските години – дядо й я “запознава” с лозето в Сунгурларе, а баща й е признат майстор-ракиджия. От тях научава, че изключително важна предпоставка за хубавия финален продукт, е качествената суровина, изходният материал. “Ние имахме лозе за вино и лозе за ракия и нямаше начин двете да се смесят”. Тези практически умения прилага и в лозята в Лесичово, които се отглеждат единствено и само за производството на ракия. Вярва в работата със, а не против природата, затова подходът към лозята, а и в дестилерията е според принципите на органичното производство.
“Ракията у нас е институция, но за съжаление има много спекулации с това, коя е и как се прави хубава ракия. Искам да покажем истинското лице на ракията – чисто и без никакви добавки на който и да е етап от производството й – от гроздето, до дестилата.
Тя е прекрасен органолептик и се ориентира отлично в сензорните характеристики на продуктите, които произвежда. Знае, че производството на ракия, по подобие на виното, започва още на лозето, затова ще я намерите и на лозята, и в дестилерията, стриктно следяща за качеството на гроздето и гроздовия сок.
Родена е в Пловдив, където и завършва УХТ като инженер магистър енолог, а в момента следва и докторска степен с направление Високоалкохолни напитки към същия университет. Убеждението й, че виното и ракията започват още в лозето, я мотивира да завърши и втора магистратура – този път към Аграрен Университет в Пловдив – агроном в международна специалност Растителна защита.
Мариана е от най-ново поколение винари, един истински МАГ (каквито са инициалите й), за когото всяка следваща реколта е вълнуваща и вдъхновяваща. Тя не се притеснява да експериментира с продукти и да следва мечтите си, накъдето и да я поведат.
Мариана е рокер по душа и сърце и през свободното си време обича да кара мотора си и да ходи на концерти.
Агрономът в екипа на Сийуайнс Спирит. Освен че отговаря за лозята на компанията в Лесичово, той изпълнява и управленска длъжност към Аграрен Университет – Пловдив.
В Сийуайнс Спирит се чувствува не само свободен да взима решенията си и да носи отговорността си, но и ценен – и като човек, и като професионалист. Привлича го начина на работа в лозята – с грижа за природата и бъдещите наследници. Щадящият подход на отглеждане на растенията го вдъхновява да експериментира с различни, алтернативни лозарски практики в борбата с неприятелите и вредителите сред лозята.
В свободното си време също харесва да провокира себе си и така стига до рафтинг-преживяване, въпреки че не може да плува.