В НЕОБХВАТНИЯ СВЯТ НА АЛХИМИЯТА, ДУМАТА ARKANA СИМВОЛИЗИРА ПОЗНАНИЕТО И ПОСВЕЩЕНИЕТО В ЗАГАДКИТЕ НА ПРИРОДНИЯ СВЯТ.

ТЯ ОБОЗНАЧАВА БЕЗКРАЙНОТО, ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ТЪРСЕНЕ НА ГОЛЕМИТЕ ТАЙНИНА ПРИРОДАТА, И НЕИЗБЕЖНОТО САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ, КОЕТО НАСТЪПВА С ТЕЧЕНИЕ НА ТОВА ПЪТЕШЕСТВИЕ.


ARKANA е вкус за ценители, произведена от истински плод внимателно отгледан в собствени лозя , съчетавайки нови технологии и традиционни познания.ARKANA е вкус за ценители, произведена от истински плод внимателно отгледан в собствени лозя , съчетавайки нови технологии и традиционни познания.ARKANA е вкус за ценители, произведена от истински плод внимателно отгледан в собствени лозя , съчетавайки нови технологии и традиционни познания.


Именно познанията ни в тези традиционни процеси в древното изкуство на отглеждането и дестилирането на характерен плод ни дават самочувствието на „посветени“ в тайнството на създаването на качествени напитки.Именно познанията ни в тези традиционни процеси в древното изкуство на отглеждането и дестилирането на характерен плод ни дават самочувствието на „посветени“ в тайнството на създаването на качествени напитки.Именно познанията ни в тези традиционни процеси в древното изкуство на отглеждането и дестилирането на характерен плод ни дават самочувствието на „посветени“ в тайнството на създаването на качествени напитки.

СОРТ:

Мускат Отонел 100%
Изцяло ръчно бране в касетки

ПОЧВИ:

Алувиални и канелени горски

ФОРМИРОВКА:

Кордон, 5 до 50 годишни лози

ФЕРМЕНТАЦИЯ:

Дива ферментация с ципите в иноксови съдове


АЛКОХОЛ:

42 об.%

ОПАКОВКА:

Стъклена бутилка с коркова тапа,
700 мл.

ТЕМПЕРАТУРА НА СЕРВИРАНЕ:

10 ° C.

ОТЛЕЖАВАНЕ:

1/2 в иноксови съдове ,
1/2 в 500L  леко изпечени бъчви от български дъб

Богатата символика на ARKANA е вдъхновена от природата и нейните елементи, които използваме в
създаването и. Това са и знаците, които ще откриете на лицето на ARKANA – пътеводителят в нашия
процес. Водата като символ на живота. Земята, която ражда безценните плодове. Огънят, който
прилагаме в дестилационните процеси. Въздухът, който носи лекотата на съвършенството.

Петият знак – философският камък – е символ на познанието, което прилагаме, за да съчетаем всички тези елементи в крайния продукт, и което възприемаме като не по-малко важен елемент.

Познание, което поддържаме живо – и което нямаме търпение да споделим с Вас.

ТЕРОАРНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Лозята са разположени по ниските, хълмисти склонове на Средна гора, в региона на с. Лесичово, между 250-350м надморска височина, чието изложение обуславя равномерното огряване от слънцето. Река Тополница пресича селото в долното си течениеcи е водещ фактор за мекия микроклимат, допринасящ за пълното и навременно плодозреене на гроздовете.

Отглеждат се органично, без използване на пестициди и хербициди, а подхранването става чрез оборска тор и затревяване в междуредията. По-голямата част от 134-те декара лозя са млади – 3-4 годишни, които тепърва влизат в плододаване, но компанията също така възстановява стари насаждения със сорта мускат отонел (над 50-годишни), а притежава и около 20 дка с добре развити 10-11-годишни лози в активно плододаване.
Разположенито на 4 различни локации около с. Лесичово дава възможност за ясното проявление на различното изражение на тероара в тях. Това спомага за успешното селектиране на гроздето още на полето, в масивите – според степен на узряване и органолептични качества, което от своя страна допринася за разделянето на суровината по качествени и количествени характеристики още преди процеса на винификация.



ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ:

В цвета се долавят съвсем леки златисти нюанси, резултат от краткото отлежаване на част от дестилата в дъбови бъчви. Ароматът е интензивен и отличителен за Мускатовите ракии.

Долавят се типичните нотки на роза, но тук в спектъра на приятни локумени аромати, които бързо преминават в изненадващи опушени нотки на сандалово дърво и сладки подправки – кардамом, карамфил и кафява захар.

Вкусът започва с мека и нежна атака, която носи цветисто усещане за бели цветчета, листа от гюл, последвани от меко загатнати нотки на бергамот, сушена кайсия и дървесна кора. Послевкусът е дълъг, многопластов и оставя напомняне за приятна медена нотка на небце.

КОМБИНИРАНЕ С ХРАНА:

Опитайте ракия Аркана като самостоятелен аперитив или дижестив. Излезте от стандартното съчетание със салата и експериментирайте с коктейли (препоръчваме Rakia Sour, Rakia Merry), както и с основни ястия без силни подправкови аромати.

ВИНИФИКАЦИЯ И ДЕСТИЛАЦИЯ

В края на месец август и началото на месец септември се извършва изцяло ръчен селективен гроздобер в касетки, които се транспортират до дестилерията за допълнителна селекция преди ферментация. Гроздето ферментира с ципите.

Това спомага за по-добарата екстракция на ароматични вещества в хода на процеса и запазването им във виноматериала подлаган на последваща дестилация. Алкохолната ферментация е спонтанна и протича в рамките на две седмици, след което виноматериалът преминава към етап на дестилация.

В цвета се долавят съвсем леки златисти нюанси, резултат от краткото отлежаване на част от дестилата в дъбови бъчви.

 Ароматът е интензивен и отличителен за Мускатовите ракии. Долавят се типичните нотки на роза, но тук в спектъра на приятни локумени аромати, които бързо преминават в изненадващи опушени нотки на сандалово дърво и сладки подправки –  кардамом, карамфил и кафява захар.

 Вкусът започва с мека и нежна атака, която носи   усещане за бели цветчета, листа от гюл, последвани от меко загатнати нотки на бергамот, сушена кайсия и дървесна кора.

Научи повече на SEEWINESSPIRIT.COM

ПОСЛЕДВАЙ НИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ




ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

ЛИЧНИ ДАННИ

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

БИСКВИТКИ

КОНТАКТИ

Моля, потвърдете, че сте над 18 годишна възраст!